Fokus op jou

Jij

Je voelt je rusteloos en gestrest. Je bent in (stilzwijgend) conflict met gezinsleden of anderen. Je eist of trekt jezelf juist terug. Je wordt overspoeld door emoties of voelt juist weinig meer. Je hebt een burn-out of een ticket daar naar toe. Je vraagt je af ‘wie ben ík ook alweer’?

Je ploetert al een tijdje door, misschien zelfs jaren. Het is heel gewoon dat het in jouw leven niet echt over jou gaat. Misschien ervaar je het als kwetsbaar om jezelf serieus te nemen en naar binnen te kijken en daarom ga je bij jezelf weg.

En toch. Ergens merk je dat je jezelf onderweg bent kwijtgeraakt. De gezonde verbinding is verbroken en mogelijk staat ook de verbinding met anderen onder druk. En dat doet zeer!
Misschien herken je dit als iets wat je al jaren met je meedraagt. Je handelt en denkt vanuit conclusies die je ergens in je leven hebt getrokken; ik ben niet belangrijk, iedereen is tegen mij, om gezien te worden moet je heel hard schreeuwen, als ik het niet doe dan komt het niet goed, etc. Overtuigingen die er voor zorgen dat je gaat overleven. Destijds heel helpend misschien, maar nu voel je dat die jas je niet meer past.

Dit is het moment om je fokus te veranderen. Van overleven naar leven. Jouw proces van verbinden begint bij jou!