Even voorstellen

Ik ben Martine Buist, getrouwd met Marcel en moeder van twee tieners. Hoewel ik als HBO-verpleegkundige mijn werkende leven begon, was ik vooral geïnteresseerd in de psychologie en het gedrag van mensen. Ik vond het bijzonder om te zien hoe verschillend mensen omgaan met de problemen in het leven en daarbij (soms ongezonde) patronen ontwikkelen om staande te blijven. Maar ook dat mensen, waaronder ik zelf, vaak worstelen met hun oude, soms levenslange patronen, die ze weerhouden om zichzelf te zijn en in goed contact met anderen te staan.

Rond mijn 40ste was het tijd om me om te scholen tot psychosociaal hulpverlener en coach. Tijdens mijn opleidingen ontdekte ik dat er blijvende groei mogelijk is als je verantwoordelijkheid neemt voor jezelf en je eigen hart. Ook ik vond in een eigen groeitraject de puzzelstukken die ontbraken. Ik kreeg inzicht in mijn gedrag en overtuigingen, leerde voelen wat er te voelen is en nare ervaringen uit het verleden kregen een plekje. Ik werd gezonder, maar ook mijn gezin en relaties werden gezonder!

Deze ontdekking maakt me gedreven om te werken met zowel volwassenen als kinderen. Kinderen begeleid ik (preventief) bij het maken van keuzes voor gezonde patronen die hun hele leven mee kunnen. Volwassenen help ik te leren putten uit een gezondere bron, wat ook weer effect heeft op (hun) kinderen en relaties.

Een stukje van míjn puzzel was tijd nemen voor mezelf. Ik mag graag lezen, bakken en lange wandelingen maken met onze hond. Ik hou ervan om tijd door te brengen met gezin en vrienden, liefst in de natuur. Woorden die mij omschrijven zijn: gedreven, nuchter, humor, gevoelig, creatief, analytisch.

"Van alles waar je over waakt, waak vooral over je hart want het is de bron van je leven"

(Spreuken 4:23)